Πώς να προσθέσετε το Google Calendar στην εφαρμογή Apple Calendar (και το Vice Versa)

img_0079.jpg

Εάν ζείτε τη ζωή σας σε πολλές υπηρεσίες και υπολογιστές — για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας τη σουίτα ψηφιακών εργαλείων της Google μαζί με τις διάφορες προσφορές που βασίζονται στο iCloud της Apple — το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να συνδυάσετε όλους τους κόσμους σας μαζί.

Εάν ακολουθήσετε αυτό το παράδειγμα, θα μπορείτε στη συνέχεια να δείτε τα ημερολόγια σας iCloud στο Ημερολόγιο Google ή να εισαγάγετε τα Ημερολόγιά σας Google ώστε να είναι ορατά στις διάφορες εφαρμογές Ημερολογίου της Apple.

Και τα καλύτερα νέα; Είναι μια εύκολη διαδικασία και δεν χρειάζεται πολύς χρόνος.

 

Πώς να εισαγάγετε τα Ημερολόγια σας Google στην εφαρμογή Ημερολόγιο της Apple (macOS)

  • Εάν χρησιμοποιείτε macOS, ανοίξτε την εφαρμογή Ημερολόγιο και κάντε κλικ στην επιλογή “Ημερολόγιο” στη γραμμή μενού.
  • Κάντε κλικ στο Λογαριασμοί και συνδεθείτε στον Λογαριασμό σας Google (εάν δεν το έχετε κάνει ήδη).
  • Μόλις το κάνετε αυτό, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει το πλαίσιο για να συγχρονίσετε τα «Ημερολόγια» σας με τις διάφορες εφαρμογές της Apple:

Τώρα, εδώ είναι το ένα διασκεδαστικό .Μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά, αλλά ενδέχεται να μην βλέπετε όλα τα Ημερολόγιά σας Google όταν επιστρέψετε στο κύριο παράθυρο του Ημερολογίου. Θα πρέπει επίσης να επισκεφτείτε — τη σελίδα Συγχρονισμού ημερολογίου της Google — και να επιλέξετε ποια από τα ημερολόγιά σας θέλετε να μοιράσετε. Είναι ουσιαστικό μέρος της εμφάνισης των σωστών ημερολογίων σε macOS ή iOS και δεν το γνωρίζουν πολλοί άνθρωποι.

Πώς να εισαγάγετε τα Ημερολόγια σας Google στην εφαρμογή Ημερολόγιο της Apple (iOS)

Όσον αφορά το συγχρονισμό των ημερολογίων σας Google με iOS ή iPadOS, η αρχή του τι θα κάνετε είναι η ίδια. Ωστόσο, θα πρέπει να συνδέσετε τον λογαριασμό σας Google μέσω Ρυθμίσεις> Ημερολόγιο> Λογαριασμοί> Προσθήκη λογαριασμού.

Μόλις το κάνετε αυτό και ενεργοποιήσετε τη μικρή επιλογή για την εφαρμογή Ημερολόγια — και επισκεφθήκατε την προαναφερθείσα σελίδα Συγχρονισμού ημερολογίου της Google — θα πρέπει να δείτε τα Ημερολόγια Google στην εφαρμογή Ημερολόγιο iOS / iPadOS.

Πώς να εισαγάγετε ένα ημερολόγιο Apple στο Ημερολόγιο Google

Για να δείτε τα ημερολόγια της Apple σας στο Ημερολόγιο Google, θα πρέπει πρώτα να φτιάξετε τις “ρυθμίσεις” ενός ημερολογίου σε macOS (κάνοντας δεξί κλικ), στο iCloud.com (κάνοντας κλικ στο εικονίδιο που μοιάζει με τις γραμμές σήματος στα δεξιά του ημερολογίου σας όνομα) ή iOS / iPadOS (πατώντας “Ημερολόγια” και, στη συνέχεια, πατώντας το εικονίδιο “i” στα δεξιά του ονόματος του ημερολογίου σας).

Αυτό που στη συνέχεια θέλετε να αναζητήσετε είναι η επιλογή κοινής χρήσης του ημερολογίου σας. Αυτό δεν πρόκειται να ανοίξει τις εκδηλώσεις στο ιδιωτικό σας ημερολόγιο, για παράδειγμα, στο πρόγραμμα ανίχνευσης αναζήτησης της Google. Ωστόσο, θα δημιουργήσει έναν σύνδεσμο webcal που θέλετε να αντιγράψετε στο πρόχειρο:

Από εκεί, σηκώστε το Ημερολόγιο Google – θεωρώ ότι αυτό είναι πιο εύκολο να κάνετε μέσω του ιστού και όχι μιας εφαρμογής – και κάντε κλικ στο εικονίδιο “+” δίπλα στο “Άλλα ημερολόγια:”

Επιλέξτε “Από URL” και επικολλήστε τον σύνδεσμο webcal για το ημερολόγιο της Apple στο πεδίο. Αυτό θα πρέπει να λειτουργήσει, αν και μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να εμφανιστούν τα συμβάντα του ημερολογίου σας Apple στο Ημερολόγιο Google. Αν όχι, αυτό συμβαίνει επειδή αυτή η διαδικασία είναι λίγο πιο περίεργη προς την κατεύθυνση Apple-to-Google από το αντίστροφο.

Επίσης, θα μπορείτε να βλέπετε μόνο τα συμβάντα του ημερολογίου σας Apple στο Ημερολόγιο Google,δεν θα μπορείτε να πραγματοποιήσετε τροποποιήσεις, γεγονός που καθιστά τον συγχρονισμό Google-προς-Apple πολύ πιο ελκυστικό.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest