5 Ψηφιακά hacks για ευκολότερη και πιο παραγωγική εργασία από το σπίτι.

pexels-andrea-piacquadio-826349

Στην εποχή της πανδημίας, όλοι έπρεπε να προσαρμοστούμε σε έναν κόσμο όπου εξαρτάται ακόμη περισσότερο από τα ψηφιακά μας εργαλεία. Όταν όλες οι επικοινωνίες μας είναι online, μικρές ενοχλήσεις μπορούν να αυξηθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας για να μας ληστέψουν πολύτιμο χρόνο και ενέργεια.

Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό, ακολουθεί μια λίστα με πέντε ψηφιακά hacks για να διατηρήσουμε τις εργάσιμες ημέρες μας αποτελεσματικές και παραγωγικές.

Υπάρχει σήμερα μια εκπληκτική σειρά ψηφιακών υπηρεσιών για παραγωγικότητα, με λίγη τεχνογνωσία μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι μας εξοικονομούν χρόνο αντί να τον σπαταλούν.

Συγχρονίστε τα πάντα … Υπήρχε μια εποχή που ο συντονισμός των πληροφοριών σε διάφορες ψηφιακές υπηρεσίες ήταν μια μεγάλη ταλαιπωρία, με το ημερολόγιό σας, το βιβλίο διευθύνσεων, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα έγγραφα και τα δεδομένα όλα απλωμένα σε έναν αριθμό υπηρεσιών, μερικές από τις οποίες μπορούσαν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Ακόμα και στην εποχή των smartphone, θα μπορούσε να είναι πόνος να βεβαιωθείτε ότι τα ραντεβού στο ημερολόγιο του φορητού υπολογιστή σας ταιριάζουν με αυτά στο τηλέφωνό σας. Δεν υπάρχει λόγος για παρόμοιους πονοκεφάλους το 2020.

Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, αξίζει να δημιουργήσετε λογαριασμούς που συγχρονίζουν αυτόματα τα δεδομένα μεταξύ συσκευών και υπηρεσιών. Η Google, η Microsoft και η Apple έχουν όλες υπηρεσίες που επιτρέπουν στα email, το ημερολόγιο, τις επαφές και τα δεδομένα σας να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, επίσης το Dropbox και το Evernote έχουν επεκτείνει σημαντικά τη λειτουργικότητα των υπηρεσιών συγχρονισμού τους τα τελευταία χρόνια.

Να έχετε ένα εφεδρικό σχέδιο. Εξίσου βολικό και χρήσιμο με τις σύγχρονες υπηρεσίες συγχρονισμού, διατηρώντας τα δεδομένα μας ενημερωμένα σε όλες τις υπηρεσίες, υπάρχει και ένα μειονέκτημα: όταν δεσμευόμαστε για ένα σύνολο υπηρεσιών μιας εταιρείας, είμαστε στο έλεος τους. Ο φόβος δεν είναι τόσο πολύ που η Microsoft ή η Google πρόκειται να βγουν ξαφνικά εκτός λειτουργίας, αφήνοντάς μας εγκλωβισμένους.

Αντίθετα, συμβαίνουν διακοπές λειτουργίας και είναι δυνητικά εξουθενωτικές εάν έχουμε κρατήσει όλα τα ψηφιακά μας αυγά σε ένα καλάθι.

Επιπλέον, όσο πιο βαθιά είμαστε ενσωματωμένοι σε ένα σύνολο υπηρεσιών, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να εγκαταλείψουμε αυτήν την υπηρεσία, ακόμη και αν αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι δεν μας εξυπηρετεί όσο θα επιθυμούσαμε.

Διατηρήστε την ψηφιακή σας ανεξαρτησία έχοντας ένα εφεδρικό σχέδιο. Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες και συσκευές που σας επιτρέπουν να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας αρχείων, είτε εξ αποστάσεως, χρησιμοποιώντας τεχνολογία cloud είτε σε έναν τοπικό εξωτερικό σκληρό δίσκο. Η ρύθμιση αυτού του είδους διασφαλίζει ότι δεν είστε ποτέ στο έλεος της Microsoft, της Apple ή της Google.

Προσαρμόστε τις ειδοποιήσεις σας. Τα τηλέφωνά μας φαίνεται να είναι μικρά μηχανήματα που παράγουν αποδοτικότητα, που μας συνδέουν με συναδέλφους και πόρους και μας ενημερώνουν. Γιατί λοιπόν αισθανόμαστε ότι μας κοστίζουν συνεχώς πολύτιμο χρόνο;

Το τηλέφωνό σας είναι βαμπίρ προσοχής, σας τραβάει συνεχώς από την άμεση εργασία για να δείτε ποια θα μπορούσε να είναι η πιο πρόσφατη ειδοποίηση . Οι περισσότερες εφαρμογές ενεργοποιούν τις ειδοποιήσεις από προεπιλογή, αφήνοντάς σας συνεχώς ψηφιακές κραυγές για προσοχή.

Χρειάζεστε πραγματικά τις ειδοποιήσεις σας στο Instagram; Θα ανοίξετε τελικά την εφαρμογή και θα δείτε ούτως ή άλλως τις προτιμήσεις και τα αιτήματα φίλων σας.

Είναι πραγματικά σημαντικό να γνωρίζουμε τη στιγμή που κάποιος δηλώνει οτι του αρέσει μία από τις φωτογραφίες μας;

Περιηγηθείτε στις εφαρμογές σας και ελέγξτε τα δικαιώματα ειδοποίησης. Απενεργοποιήστε οτιδήποτε δεν σας φέρνει σημαντικές πληροφορίες.

Μην το τραβάτε στα άκρα. Ακόμα και με τις ελεγχόμενες ειδοποιήσεις σας, μπορεί να αισθάνεστε δελεασμένοι να κοιτάζετε συνεχώς το τηλέφωνό σας. Είναι δελεαστικό να αποφασίσετε να το απενεργοποιήσετε ή να το κρύψετε στο συρτάρι για ώρες.

Το πρόβλημα με αυτά τα ακραία μέτρα είναι ότι είναι απίθανο να τα ακολουθήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς το να είστε εντελώς χωρίς το τηλέφωνό σας θα μοιάζει πολύ περιοριστικό. Αντ ‘αυτού, αποφασίστε να ελέγχετε τις ειδοποιήσεις του τηλεφώνου σας σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως μία φορά κάθε 15 λεπτά.

Κατά τον έλεγχο, απαντήστε σε εκείνα τα πράγματα που είναι απαραίτητα για να απαντήσετε και, στη συνέχεια, κατεβάστε ξανά το τηλέφωνο. Ακολουθεί μια καλή πρακτική: μην ελέγχετε τίποτα στο τηλέφωνό σας, κατά τη διάρκεια της εργασίας, που δεν θα ελέγχετε στον φορητό υπολογιστή εργασίας σας. Θα αναπτύξετε μια συνήθεια να ελέγχετε το τηλέφωνό σας σκόπιμα, με σκοπό, και όχι με αντανακλαστικό τρόπο. Η εξοικονόμηση χρόνου μπορεί να είναι σημαντική.

Ξεχάστε το multitasking. Σειριακή εργασία με σκοπό. Υπήρχε μια εποχή που το “multitasking” ήταν ο μεγαλύτερος λόγος στην ψηφιακή παραγωγικότητα. Η ικανότητα των υπολογιστών να χειρίζονται πολλές διαφορετικές εργασίες ταυτόχρονα έπρεπε να ξεκλειδώσει το κρυφό δυναμικό μας για απαράμιλλη παραγωγικότητα.

Γιατί λοιπόν το multitasking μας αφήνει να νιώθουμε συγκλονισμένοι και αόριστοι αντί παραγωγικοί;

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest