Τι είναι και πως να επιλέξετε το ιδανικό WordPress theme

Στο WordPress, η γενική εμφάνιση (σχεδίαση) και λειτουργία του blog σας καθορίζεται από το θέμα (theme) που θα επιλέξετε και παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο πως τόσο οι χρήστες όσο και οι μηχανές αναζήτησης αντιλαμβάνονται το περιεχόμενό σας.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικότερα τους σημαντικότερους παράγοντες που θα πρέπει να έχετε κατά νου την επόμενη φορά που θα ψάξετε για ένα καλό και ποιοτικό WordPress theme.

 1. Τιμή: Δωρεάν Vs. Premium Themes ?
 2. Ανταποκρίνεται στα κριτήρια σας
 3. Ταχύτητα
 4. Σχεδιασμός και user interface
 5. SEO
 6. Ευκολία προσαρμογής
 7. Ασφάλεια
 8. Τεχνική υποστήριξη

Τα δωρεάν θέματα vs των premium θεμάτων έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους και φυσικά είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για την εξέλιξη του website σας. Η αλήθεια είναι κάπου ενδιάμεσα , και είναι ανάλογη των απαιτήσεων αλλά και για ποιο λόγο φτιάχνουμε το website μας .

Ίσως ο πιο καθοριστικός λόγος για να επιλέξετε ένα premium theme είναι ότι ενημερώνονται σε συχνότερη βάση . Με δεδομένη την εξέλιξη του wordpress στην τελευταία πενταετία , το να χρησιμοποιούμε ένα θέμα το οποίο ενημερώνεται τακτικά και επιδιορθώνονται νέα ζητήματα είναι ζωτικής σημασίας για την ασφάλεια του.

Η σχεδίαση του theme διαφοροποιεί την εμφάνιση του από άλλων , και γίνεται αποκλειστικά για τις ανάγκες της εταιρείας σας η του προσωπικού σας website. Η ποιότητα του κώδικα με την οποία έχει γραφτεί το site σας θα επηρεάσει καθοριστικά την ασφάλεια , την ταχύτητα φόρτωσης και θα διαφοροποιήσει το τελικό αποτέλεσμα καθώς και την εμπειρία του χρήστη.

Η συνεχής εξατομικευμένη τεχνική υποστήριξη προσφέρει σταθερότητα , ασφάλεια και λύσεις για την ομαλή λειτουργία του.

Οι παράγοντες που επηρεάζουν την ασφάλεια ενός blog -site είναι αρκετοί μεταξύ των οποίων το hosting, τα plugins και ο κωδικός πρόσβασης. Εάν ένα θέμα έχει δημιουργηθεί από μία αξιόπιστη εταιρεία – προγραμματιστή, τότε η καλή λειτουργία του είναι πρακτικά εξασφαλισμένη .

Η δίκη μας συμβουλή είναι ,να αποφύγετε themes που είναι δωρεάν η που δεν έχουν πολλά downloads ή σχόλια , διότι τα δωρεάν θέματα συχνά είναι κακώς κωδικοποιημένα .

Απο την έως τώρα εμπειρία μας , η πρώτη εντύπωση βασίζεται κυρίως στην εμφάνιση , για να προχωρήσει ο επισκέπτης να περιηγηθεί σε ένα website παρατηρεί προηγουμένως την ταχύτητα και τον σχεδιασμό του .

Ένα καλό tip είναι να επιλέξετε χρώματα που δεν ενοχλούν στα μάτια .

Η γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης θα βελτιώσει την γενική επισκεψιμότητα αλλά και την εμπειρία χρήστη . Θα βελτιώσει την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης με υπέροχο τελικό αποτέλεσμα .

Προσπαθήστε να αποφύγετε θέματα που χρησιμοποιούν πολλές εικόνες πλήρους πλάτους, videos για φόντο (background) κτλ. Να έχετε στο μυαλό σας ότι όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο.

Εάν σκοπεύετε να αγοράστε ένα theme και να πειραματιστείτε μόνοι σας , καλό θα ήταν να προσέξετε τα παρακάτω :

 1. Επιλέξετε ένα θέμα που είναι cross-browser και έχει κατασκευαστεί με γνώμονα την προσβασιμότητα.
 2. Πριν αγοράσετε δείτε όλα τα demos και περιηγηθείτε σε όλες τις σελίδες του .
 3. Προσέξτε να είναι responsive ο σχεδιασμός ,το 50% όλων των επισκέψεων στο διαδίκτυο προέρχονται από κινητά και συσκευές tablet.

Το WordPress όταν συνδυαστεί με ένα καλό SEO plugin μετατρέπετε σε ένα πανίσχυρο εργαλείο για τις μηχανές αναζήτησης. Στα δωρεάν θέματα μπορούμε να βρούμε σημαντικά λάθη η παραλείψεις που θα επηρεάσουν τις SEO επιδόσεις του website σας .

Η ασφάλεια είναι κάτι σημαντικό που πρέπει να εξετάσετε πριν από την αγορά ενός θέματος. Χρησιμοποιώντας ένα δωρεάν θέμα θα πρέπει να αναζητήσετε κριτικές και παρατηρήσεις άλλων χρηστών πριν προβείτε στην εγκατάσταση του .

Τελος η τεχνική υποστήριξη είναι ένα από τα κυρία και σημαντικότερα χαρακτηριστικά τα οποία θα πρέπει να βάλετε στο Budget σας εάν πραγματικά επιθυμείτε την ομαλή λειτουργία του website σας . Για όλους τους παραπάνω λόγους που αναφέραμε .

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest