Magento Commerce: Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Το Magento (και πιο συγκεκριμένα, το Magento Commerce) έχει αποδειχθεί δημοφιλής επιλογή για εταιρίες ηλεκτρονικού εμπορίου. To Magento αντιπροσωπεύει το 31,4% των 100 κορυφαίων e-commerce sites .

Όμως, καθώς οι μεσαίες και μεγάλες εταιρείες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν την πίεση των πωλήσεων στην εποχή του IoT, η επιλογή μιας πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου για επιχειρήσεις πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι αριθμών.

Σε αυτό το άρθρο, διερευνούμε ορισμένα βασικά ζητήματα που πρέπει να λάβουμε υπόψη πριν επενδύσουμε (σε μεγάλο βαθμό!) Στο Magento Commerce.

Σκέφτεστε το Magento Commerce; Δείτε τι θα μάθετε σε αυτό το άρθρο:

Magento opensource εναντίον Magento commerce

Πρώτα απ ‘όλα, μια επιχείρηση πρέπει να γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ Magento Commerce και Magento Opensource.

Magento Opensource: Παλαιότερα γνωστό ως Magento Community, Magento Opensource , η δωρεάν έκδοση του Magento που μπορεί να ληφθεί, να προσαρμοστεί και να γίνει self hosted .

Magento Commerce: Παλαιότερα, το Magento Commerce κυκλοφορούσε σε δύο εκδόσεις, το Magento Enterprise και το Magento Enterprise Cloud. Αυτές οι δύο εκδόσεις έχουν ενοποιηθεί, αφήνοντάς μας το Magento Commerce, με μια premium έκδοση του Magento Opensource που περιλαμβάνει cloud-hosting ως μέρος της συνδρομής.

Το Magento Opensource είναι διαθέσιμο για δωρεάν λήψη από όλους. Είναι μια πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα που είναι δωρεάν για χρήση και μπορείτε να την επεκτείνετε και να την διαμορφώσετε όπως θέλετε. Επίσης, οι χρήστες του Opensource έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα επεκτάσεων και θεμάτων και υποστηρίζονται από μια αναπτυσσόμενη κοινότητα.

Όπως θα περίμενε κανείς, το Magento Commerce σάς προσφέρει περισσότερες λειτουργίες, όπως προηγμένες δυνατότητες μάρκετινγκ, προγράμματα ανταμοιβής πελατών και στοχευμένες προσφορές.

Επιπλέον, θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι πρέπει να υπάρχει υποστήριξη 24/7 από την τεχνική ομάδα που θα αναλάβει να φτιάξει το e-commerce website της επιχείρησης σας .

Το Magento χρειάζεται συνεχής ενημερώσεις καθώς και συντήρηση και η εκτέλεση αυτών των διαδικασιών δεν είναι απλή εργασία .

Οι χρήστες του Magento 1 πρέπει είτε να αναβαθμίσουν στο Magento 2 είτε να το αναδιαμορφώσουν πλήρως, καθώς ανακοινώθηκε ότι το Magento δεν θα παρέχει υποστήριξη για το Magento 1 μετά τον Ιούνιο του 2022 (προηγουμένως, ήταν το Νοέμβριο του 2018, αλλά αυτό επεκτάθηκε).

Είναι open source αλλά ..

Ως πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα, το Magento δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τον κώδικα με όποιον τρόπο θέλουν.

Προσοχή όμως , εάν απομακρυνθείτε πολύ από το θέμα και τις επεκτάσεις που χρησιμοποιούνται συνήθως σε εκείνες που δεν είναι αξιολογημένες ή δοκιμασμένες για την χρηστικότητα τους , θα διακινδυνεύσετε να καταστρέψετε ολόκληρο το περιβάλλον του e commerce website σας.

Σαφώς το Magento Commerce διαθέτει APIs που βοηθούν στην παράδοση περιεχομένου σε ένα ευρύ φάσμα καναλιών αλλά αυτό συνεπάγεται ότι αναφέραμε παραπάνω .

Τι προσφέρει το Magento :

  1. Multi brand και store management : Σας επιτρέπει να μοιραστείτε τον κατάλογο προϊόντων σας σε διαφορετικά websites .
  2. Υφιστάμενη ενοποίηση με το PayPal και άλλες γνωστές πύλες πληρωμής. Ωστόσο, σε ορισμένες πύλες πληρωμών δεν υπάρχουν ενσωματωμένες ενότητες στο σύστημα.
  3. Το API που επιτρέπει στους προγραμματιστές να δημιουργούν προσαρμοσμένες εφαρμογές, storefronts , αλλά δεν έχουν δημιουργηθεί για τη διαχείριση περιεχομένου σε εταιρική κλίμακα.
  4. Τυπικές δυνατότητες SEO, όπως nofollow links, redirect links και κανονικές ετικέτες.
  5. Διαθέτει μια σειρά από δωρεάν και premium responsive θέματα. Το μειονέκτημα όμως είναι ότι το προσαρμοσμένο θέμα σας κινδυνεύει να είναι ασυμβίβαστο με μελλοντικές εκδόσεις του Magento (δηλ. Magento 3)
  6. Χτισμένο σε μια αρχιτεκτονική πολλαπλών καταστημάτων, ώστε να μπορείτε να μοιράζεστε τον κατάλογο προϊόντων σας σε διαφορετικά websites. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε την έκδοση ανοιχτού κώδικα, το βάρος πέφτει επάνω σας , για να ενημερώσετε και να διατηρήσετε ολόκληρο το σύστημα.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest